Shell
Para peserta bergambar dengan wakil industri ( Sumber Foto: Ihsan UMS )

KOTA KINABALU, SABAH – Pusat Kerjaya dan Pembangunan Keusahawanan Pelajar (PKPKP), Universiti Malaysia Sabah (UMS) dan Shell Malaysia mengadakan majlis Pengenalan Program Graduan Shell (An Introduction to Shell Graduate Program), di sini, baru-baru ini.

Perekrut Graduan Shell, Syerra Manan berkata, program itu antara lain bertujuan memberi pengenalan dan berkongsi peluang pekerjaan yang ditawarkan.

“Selain itu, para peserta berpeluang untuk membincangkan isu semasa berkaitan industri berkaitan dengan wakil – wakil industri yang hadir.

“Di samping itu, ia juga bagi memberi pendedahan tentang hala tuju dan cabaran kerjaya di Shell sekali gus menyumbang ke arah peningkatan kadar pekerjaan dalam bakal graduan,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam satu kenyataan sempena program tersebut yang berlangsung di Auditorium Perpustakaan UMS, di sini.

Sementara itu Pegawai Psikologi PKPKP, Nurul Fatiha Firdaus Roslan memaklumkan seramai 150 pelajar tahun akhir daripada pelbagai bidang ijazah sarjana muda UMS telah menghadiri program tersebut..

“Terima kasih kepada semua yang terlibat dalam menjayakan program yang julung kalinya diadakan di UMS ini.

“Semoga ia dapat memberi manfaat dari segi peningkatan ilmu mengenai industri dan pengetahuan mengenai peluang pekerjaan jangka masa panjang yang ditawarkan oleh pihak Shell,” katanya.

Turut hadir Perekrut Shell, Dinesh Jayabalan, dan Penolong Pegawai Tadbir PKPKP UMS, Anita Jamo Rudy.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *