Masidi
Masidi (lima dari kiri) diberi taklimat tentang pengembangan Melewar Industrial Group Berhad oleh Tunku Yaacob (empat dari kiri), Onn Norshal (dua dari kiri) dan Anand (tiga dari kiri) – ( Sumber Foto: Ihsan MOF Sabah )

KOTA KINABALU, SABAH – Menteri Kewangan Sabah, Datuk Masidi Manjun, menerima kunjungan hormat daripada Melewar Industrial Group Berhad yang diketuai oleh Pengerusi Eksekutif, Tunku Datuk Yaacob Khyra, di pejabatnya di Menara Kinabalu, di sini, pada Isnin.

Masidi dimaklumkan berkenaan rancangan pengembangan mereka di Sabah, termasuk pembukaan tiga lokasi pawagam 10Star Cinema baru di Tawau, Kota Marudu, dan Benoni, Papar menjelang akhir tahun ini.

Masidi menekankan bahawa lokasi-lokasi baru ini bukan hanya menyediakan hiburan, tetapi juga mencipta peluang pekerjaan dan latihan dalam industri operasi pawagam.

Beliau berharap bahawa pengembangan ini akan memotivasikan para pemain industri filem Sabah untuk menghasilkan filem-filem berkualiti tinggi.

Ketua Pegawai Eksekutif 10Star Cinemas Sdn Bhd (anak syarikat Melewar Industrial), Tunku Datuk Onn Norshal Hamzah menyatakan bahawa dengan penambahan tiga lokasi ini, 10Star Cinemas akan menjadi rangkaian pawagam terbesar di Sabah dengan jumlah enam lokasi.

Semasa kunjungan tersebut, Tunku Yaacob juga memaklumkan Menteri mengenai usaha-usaha lain Melewar, termasuk pembukaan sebuah sekolah menengah antarabangsa di Kota Kinabalu menjelang Januari 2024.

Turut hadir, Ketua Pegawai Operasi MAA Group Berhad, Anand Kanagasingam, Setiausaha Tetap Kementerian Kewangan Sabah, Datuk Mohd Sofian Alfian Nair dan Setiausaha Politik kepada Menteri Kewangan Sabah, Rina Jainal.

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *